Het mooiste meisje van de klas

Een ware nachtmerrie kwam uit voor Dominique uit Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1 - woensdag 26 juli om 21:24

© AVROTROS
Tijdens haar schooltijd in Venray droomt Dominique van een carrière als piloot. Haar droom komt uit, maar verandert in een nachtmerrie als de taliban haar tijdens een reddingsmissie in Afghanistan onder vuur nemen. In deze herhaling van Het Mooiste Meisje van de Klas hoor je haar verhaal. 

Tijdens haar schooltijd op het Jeruzalem College in Venray droomt Dominique van een carrière als piloot. De roze kamer van de dertienjarige hangt vol met posters van straaljagers en haar fascinatie voor de film Top Gun heeft meer te maken met de bommenwerpers dan met hoofdrolspeler Tom Cruise. Na een lange en zware opleiding mag Dominique uiteindelijk in een Cougar - de transporthelikopter van defensie - vliegen.

Het Mooiste Meisje van de Klas

Haar droom verandert in 2009 in een nachtmerrie als de taliban haar tijdens een reddingsmissie in Afghanistan onder vuur nemen. Met Jaap Jongbloed praat ze in deze herhaling van Het Mooiste Meisje van de Klas over deze nare ervaring en opgroeien met een alcoholverslaafde vader. Hoewel het thuis niet altijd even gezellig was, heeft ze vooral dankzij haar moeder alsnog een fijne jeugd gehad. (HH)

Meer over