Xandra van Rooijen opent nieuw seizoen Het Mooiste Meisje van de Klas

5 januari 2022 12:50 | kijktips | Door Judith Regeling

© Bindinc
Het nieuwe seizoen van Het Mooiste Meisje Van De Klas start met niet zomaar een verschijning. Xandra van Rooijen behoorde in de jaren 90 tot de top van de modellenwereld. Een droombestaan, totdat haar grote liefde overleed. Hoe ging ze om met dit verdriet?

Het Mooiste Meisje van de Klas start het nieuwe seizoen met niet zomaar een verschijning. Xandra van Rooijen, nu talentscout bij een modellenbureau, behoorde in de jaren 90 tot de top van de modellenwereld. Als 21-jarige verhuisde ze op verzoek van het gerenommeerde modellenbureau Elite van Amsterdam naar Parijs, maar zonder kennis van het vak. Dat deerde niet.

Xandra van Rooijen

Van Rooijen bestormde een paar jaar later de Parijse catwalks, stond op de cover van Vogue en was model voor onder meer Dior en Saint Laurent. Een droombestaan, totdat haar grote liefde overleed. Opnieuw moest ze afscheid nemen van een dierbare, nadat ze haar vader al op jonge leeftijd was verloren. Jaap Jongbloed vraagt haar hoe ze omging met dit verdriet, notabene in de stad van de liefde.

Meer over