Het mooiste meisje van de klas

Jaap Jongbloed zoekt Femke op in Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1 - donderdag 21 april om 21:34

© NPO 1
Femke was op haar achtste al wees. Wat haar latere klasgenoten niet wisten, is dat ze daarna een traumatische tijd had bij haar pleegouders. In haar nieuwe thuis Mexico blikt Femke in Het Mooiste Meisje van de Klas terug op haar turbulente jeugd.

Klasgenoten van Femke, de hoofdpersoon in deze eenmalige Het Mooiste Meisje van de Klas, zagen haar als een bloedmooi meisje dat met iedereen kon opschieten. Ze wisten niet dat de Utrechtse op haar achtste al haar vader en haar moeder had verloren, beiden door een hersenbloeding.

Jaap Jongbloed

Femke en haar zus werden opgevoed door vrienden van haar ouders, die zelf geen kinderen hadden en geen geboren opvoeders bleken. De jonge Femke had het moeilijk met de strenge regels waar ze zich thuis aan moest houden, maar daar liet ze op school niets van merken. Ze had een ander leven voor zichzelf in gedachten en dat kreeg ze ook. In haar thuisland Mexico blikt ze met Jaap Jongbloed terug op haar tumultueuze jeugd en de rol van haar zus, die altijd voor haar klaarstond.

Meer over