Het mooiste meisje van de klas

Jaap Jongbloed lost bijzonder mysterie op

NPO 1 - maandag 24 januari om 21:28

© AVROTROS
Dat de knappe Alana uit Litouwen kwam, wisten haar Twentse klasgenoten, maar over haar jeugd in de Sovjet-Unie sprak ze nooit. In het Mooiste meisje van de klas vertelt ze aan Jaap Jongbloed welke geheimen er schuilgingen achter haar mooie glimlach.

In 1995 was Alana uit Het mooiste meisje van de klas een prachtige maar ook mysterieuze verschijning in Hengelo. Haar klasgenoten wisten dat ze uit Litouwen kwam en alleen met haar moeder naar Nederland was gekomen. Maar hoe haar jeugd eruitzag in de toenmalige Sovjet-Unie, daar sprak Alana nooit over.

Mooiste meisje van de klas

Zelfs niet met haar beste vriendin Kristel met wie de Litouwse vaak kattenkwaad uithaalde. Ondanks de innige vriendschap hebben ze elkaar al 25 jaar niet meer gezien. Alana verbrak abrupt het contact, nadat ze met haar moeder naar de Bijlmer verhuisde.

Welke geheimen gingen er destijds schuil achter die mooie glimlach? Jaap Jongbloed krijgt het antwoord in Oezbekistan, haar tweede voormalige thuisland, en regelt bovendien een reünie met Kristel.

Meer over