Het mooiste meisje van de klas

'Disneyprinses' Anne Marie van Malsen centraal in Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1 - maandag 6 mei om 21:33

© AVROTROS
De oude schoolvriendinnen van het Rijnlands Lyceum Wassenaar vonden Anne Marie een Disneyprinses: blond haar, grote ogen, mooi figuur. Anne Marie wilde niets liever dan andere culturen ontdekken en moeder worden, zo blijkt in deze aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas.

De oude schoolvriendinnen van het Rijnlands Lyceum Wassenaar vonden haar een Disneyprinses: blond haar, grote ogen, mooi figuur. Het Mooiste Meisje van de Klas, Anne Marie van Malsen - nu 43 - was al vroeg geïnteresseerd in andere culturen.

Anne Marie van Malsen

Na een relatie met een Iraanse man, die twintig jaar ouder bleek dan zij, viel ze toch voor de charmes van de Nederlandse Ard. Samen trokken ze met een camper de wijde wereld in. Toen ze zwanger bleek, settelden ze zich op Ibiza. Zoontje Berend kwam ter wereld, maar bleef slechts drie dagen leven.

Ard en Anne Marie verwerkten beiden hun verdriet ieder op hun eigen manier. Zij trok eropuit om haar zinnen te verzetten. In Marokko ontmoette ze Moha. Vanaf dat moment krijgt haar leven een heel andere wending.

Jaap Jongbloed

Jaap Jongbloed zoekt haar op in Marrakesh. Ze runt er een riad, een traditioneel Marokkaans huis. Het is omgebouwd tot hotel en ze heeft het zelf ingericht. Ook al was het als buitenlandse vrouw die de taal niet beheerst in het begin niet gemakkelijk, in deze stad voelt ze zich thuis. “De geuren, de kleuren en de mensen zijn hier warm”, legt ze uit.

Ze neemt Jongbloed mee naar de markt waar ze dagelijks te vinden is en naar de betoverende Agafaywoestijn, veertig minuten rijden van de stad. Ze vertelt waarom ze niet meer getrouwd kon blijven met Ard en hoe Moha, met wie ze nu een gezin heeft, in haar leven kwam.

Wanneer is Het Mooiste Meisje van de Klas op televisie te zien?

Deze aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas zie je op maandag 6 mei 2024 vanaf 21:32 uur bij AVROTROS op NPO1.

Meer over