Het mooiste meisje van de klas

Jaap Jongbloed gaat langs bij Ankie in Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1 - maandag 27 mei om 21:33

© AVROTROS
Op school was Ankie, de hoofdpersoon uit Het Mooiste Meisje van de Klas, een opvallende verschijning. Het overlijden van haar zus maakte dat ze anders tegen het leven aankeek dan haar klasgenoten. Al jong ontdekte ze het uitgaansleven en ook de wereld van drank en drugs.

Al sinds 2008 presenteert Jaap Jongbloed Het Mooiste Meisje van de Klas. Het format mag al die jaren hetzelfde zijn gebleven, de verhalen zijn steeds weer anders en inspirerend. “Mij valt vooral de veerkracht van de vrouwen op”, zegt de presentator daarover.

Ankie

Die veerkracht kenmerkt ook Ankie. Op school was ze een opvallende verschijning, ook door haar kleding. Ze was modebewust en droeg zelfgemaakte outfits. Het overlijden van haar zus, op veertienjarige leeftijd, maakte dat ze anders tegen het leven aankeek dan haar klasgenoten: Ankie had honger naar het leven en wilde feesten.

In de jaren 90 ontmoette ze een van de zangers van de jongensgroep B.E.D. en kwam ze in een wereld van glitter en glamour terecht. Ze kreeg ook te maken met de donkere kant van de roem.

Wanneer is Het Mooiste Meisje van de Klas op televisie te zien?

Deze aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas zie je op maandag 27 mei vanaf 21:30 uur bij AVROTROS op NPO1.

Meer over