Het mooiste meisje van de klas

Jaap Jongbloed rondt het Het Mooiste Meisje van de Klas-seizoen af met een bezoek aan Pauline

NPO 1 - maandag 3 juni om 21:34

© AVROTROS
Pauline is het laatste 'mooie meisje' van dit Het Mooiste Meisje van de Klas-seizoen. Jaap Jongbloed ontmoet haar in Rome, waar ze vertelt over haar overleden moeder, haar ziektes en verloren liefdes. Achter haar vrolijkheid gaat veel verdriet schuil.

Jaap Jongbloed is voor deze laatste Het Mooiste Meisje van de Klas van dit seizoen in Rome. Daar ontmoet hij Pauline. In de drukke stad wijst ze het appartementje aan waar ze een tijdje woonde. Ze had veel met Italië, maar ook met andere plekken op de wereld, Londen, New York, Bali.

Pauline

Het eerste grote reisavontuur in haar leven werd een groot verdriet. Met haar ouders verhuisde ze van Oegstgeest naar Amerika. Ze was acht. Toen haar moeder drie jaar later overleed verhuisde ze met haar vader weer terug. Haar verdriet reist mee.

Los van alle verloren liefdes heeft ze een aangeboren hartaandoening en hiv. Ook heeft ze een aantal miskramen moeten verwerken. Jongbloed: "Pauline heeft heel veel meegemaakt, en is wanhopig op zoek naar geluk. Dat raakte me wel."

Wanneer is Het Mooiste Meisje van de Klas op televisie te zien?

Deze aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas is op maandag 3 juni 2024 vanaf 21:34 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over