Het mooiste meisje van de klas

Jaap Jongbloed brengt een bezoekje aan een voormalig Miss Holland in Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1 - woensdag 21 juni om 21:25

© AVROTROS
Jaap Jongbloed is in New York voor een ontmoeting met Nancy Neede, die in 1984 tot Miss Holland werd gekroond. Samen kijken ze in Het Mooiste Meisje van de Klas terug op die tijd en Neede vertelt waarom ze zich nu vooral met yoga bezighoudt.

De kroning van Nancy Neede - dochter van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder - tot Miss Holland was in 1984 waardevol voor de zwarte gemeenschap. Voor Neede ging het na die verkiezing snel met haar carrière: ze was te zien in de clip ‘Mystery lady’ van Billy Ocean en ging aan de slag voor modeontwerper Oleg Cassini, waarvoor ze naar New York verhuisde.

Het Mooiste Meisje van de Klas

In Het Mooiste Meisje van de Klas zoekt Jaap Jongbloed haar daar op om samen terug te kijken op die tijd. Inmiddels is Neede vooral druk met yoga. In Margriet sprak ze daar al eens over. "Toen ik die wedstrijd had gewonnen, vonden mensen me helemaal geweldig, maar ik was gewoon dezelfde Nancy die ik altijd al was. Een mooi plaatje is leuk, maar het gaat in het leven om zelfontwikkeling en groei.”

Meer over