Het mooiste van Maestro

Francis van Broekhuizen blikt terug in slot Het Mooiste van Maestro

NPO 1 - zondag 20 augustus om 21:07

© Marloes Kamer/KRO-NCRV
Francis van Broekhuizen dankt haar nationale bekendheid voor een aanzienlijk deel aan het dirigeerprogramma. Ze blikt in deze slotaflevering van Het Mooiste van Maestro met Dominic Seldis terug op haar gastoptredens. Frits Sissing zoekt jurylid Isabelle van Keulen op.

Francis van Broekhuizen blikt in het tweede en laatste deel van Het Mooiste van Maestro terug op haar bijdrages aan het programma. De Rotterdamse operazangeres is al sinds 2016 een van de smaakmakers van de dirigeerwedstrijd, dankzij haar loepzuivere en altijd komische optredens. Jurylid Dominic Seldis gaat op bezoek bij de dramatische sopraan die in die tijd pas een dag voor de opnames werd opgetrommeld door de makers.

Francis van Broekhuizen

Van Broekhuizen moest een door ziekte uitgevallen sopraan vervangen. Een lastige klus, toch stond ze nog geen 24 uur later Puccini te zingen met René Froger op de bok. Verder gaat presentator Frits Sissing langs bij oud-winnaars Spike, Leona Phillipo, Lucas Hamming en rapper Sor. Hij is benieuwd hoe meedoen en winnen hun leven heeft veranderd.

De slotaflevering van Het Mooiste van Maestro is op zondag 20 augustus om 21:05 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over