Grey's anatomy

Het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy maakt zijn opwachting op Net5

NET 5 - dinsdag 7 februari om 20:25

© ABC

Nederlandse fans hebben er lang op moeten wachten, maar het negentiende seizoen van Grey's Anatomy is dan eindelijk een feit. Vanaf vandaag kijk je elke dinsdag om 20:30 uur naar een nieuwe aflevering op Net5. 

Het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy liet de kijkers achter met een aantal vragen. Want hoe gaat het verder met de liefde tussen Meredith en Nick nu zij niet naar Minnesota wil verhuizen? En keert Bailey weer terug op de werkvloer?

Grey's Anatomy - seizoen 19

Het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy begint direct met een sprong in de tijd: het is namelijk een halfjaar later. Meredith (Ellen Pompeo) heeft haar leven weer opgepakt en fungeert nog altijd als hoofd van de afdeling chirurgie. In deze eerste aflevering wacht haar een onverwachte ontmoeting: plots ziet ze Nick (Scott Speedman) voor het eerst, sinds ze zijn aanbod om naar Minnesota te verhuizen afwees. Bailey (Chandra Wilson) vertelt Richard (James Pickens Jr.) dat ze niet klaar is om weer aan het werk te gaan.

Verder is er in dit seizoen ook genoeg aandacht voor nieuwe gezichten: er is een verse lichting stagiaires op weg naar Grey Sloan. Elk van hen heeft een tweede kans nodig in de geneeskunde. De vraag blijft echter nog even wat de reden daarvan is.  

Ellen Pompeo

Door de jaren heen zijn veel personages gekomen en gegaan, maar Meredith Grey was altijd een vaste waarde in de langstlopende ziekenhuisserie ooit. Daar komt verandering in, want actrice Ellen Pompeo heeft bekendgemaakt dat ze na dit negentiende seizoen haar witte jas voorgoed uittrekt. "Ik ben voor altijd dankbaar en gevleid door de liefde en steun die jullie mij, Meredith Grey en de show negentien seizoenen lang getoond hebben", aldus de actrice. "Jullie hebben de rit zo leuk en iconisch gemaakt. Ik hou zielsveel van jullie en waardeer jullie net zo." 

Of haar vertrek ook het einde van de serie betekent is nog niet duidelijk, maar zonder Meredith zal het Grey Sloan Memorial nooit meer hetzelfde zijn.

Het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy is vanaf vandaag wekelijks om 20:30 uur te zien op Net5.

Meer over