Het perfecte plaatje in Argentinië

Amateurfotografen wagen zich aan tangoshoot in Het Perfecte Plaatje in Argentinië

RTL 4 - woensdag 29 juni om 20:30

© Videoland still
Jochem van Gelder, Tim den Besten, Thomas Berge en Maurice Lede konden er op wachten: een fotoshoot rond de tango. De overgebleven deelnemers van Het Perfecte Plaatje in Argentinië moeten deze traditionele Argentijnse dans op een verrassende manier vastleggen. Op de pampa krijgen ze een onverwachte nachtopdracht.

Wie in Argentinië is, kan niet om de tango heen. Deze wereldberoemde dans ontstond omstreeks 1880 in Buenos Aires als een combinatie van Spaanse flamenco en milonga, een sensueel en daardoor uiterst omstreden inheems dansritueel.

Het Perfecte Plaatje in Argentinië

De makers van Het Perfecte Plaatje in Argentinië hebben er vier afleveringen vakkundig omheen gedraaid en slechts met het onderwerp geflirt, maar nu staat dan toch de tangoshoot op het programma. De fotografen die nog over zijn - Jochem van Gelder, Tim den Besten, Thomas Berge en Maurice Lede - moeten de traditionele dans op een verrassende manier in beeld brengen.

De tweede opdracht voert het gezelschap naar de uitgestrekte grasvlakten waar Argentinië nog meer om bekendstaat. Op de pampa’s doen ze een nachtshoot waarvoor ze met lichteffecten moeten werken. Deze opdracht zorgt voor veel onderlinge spanningen.

Meer over