Het perfecte plaatje op reis

Het Perfecte Plaatje op Reis-fotografen banen zich een weg door 'toeristisch' Phuket

RTL 4 - woensdag 19 juni om 20:34

© Videoland
Phuket is een zeer toeristisch eiland en dat merken de fotografen uit Het Perfecte Plaatje op Reis bij de eerste opdracht: het maken van een architectuurfoto. Dat doen ze in de gelijknamige hoofdstad en daarbij maken de vele toeristen het ingewikkeld.

Het is de populairste bestemming van heel Thailand: Phuket. Het eiland en de gelijknamige hoofdstad trekken jaarlijks meer dan vijftien miljoen bezoekers. De nachtclubs en stranden maken het geliefd, al zijn er ook toeristen die de plek juist mijden omdat het volgens hen niet het echte Thailand is.

Toeristisch Phuket

Dat het eiland in trek is bij veel toeristen merken de vijf fotografen bij de eerste opdracht. Ze maken in het oude centrum van de hoofdstad een architectuurfoto van de bijzondere gebouwen die een mix van Chinese en Portugese bouwstijlen bevatten. Dat de straten vol met toeristen lopen maakt dat niet makkelijker.

Gelukkig is het bij de tweede opdracht een stuk minder hectisch: de kandidaten maken een foto waarbij een prominente rol voor de stof zijde is weggelegd.

Wanneer is Het Perfecte Plaatje op Reis op televisie te zien?

Deze aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis is op woensdag 19 juni om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Meer over