Het perfecte plaatje op reis

Het Perfecte Plaatje op Reis-kandidaten leggen een bijzonder ritueel vast in Chang Mai

RTL 4 - woensdag 12 juni om 20:36

© Screenshot Videoland
De bekende fotografen van Het Perfecte Plaatje op Reis leggen in Chiang Mai een bijzonder ritueel vast: monniken lopen door de straten en krijgen voedsel van de toeschouwers. Daarna wacht de deelnemers een nachtelijke opdracht in de bruisende hoofdstad Bangkok.

In Chiang Mai, de tweede stad van Thailand, is er een dagelijks ochtendritueel: de aalmoezenceremonie. Tientallen monniken lopen door de straten en krijgen aalmoezen van de aanwezigen. Voor de mensen in Thailand is het namelijk een eer om voedsel aan een monnik te geven. De zes fotografen krijgen de opdracht het ritueel vast te leggen dus moeten ze vroeg uit bed, want het begint al om 6 uur 's ochtends. 

Het Perfecte Plaatje op Reis

Na de eerste opdracht vertrekken de fotografen richting het zuiden met als volgende halte Bangkok. In de hoofdstad ontdekken de deelnemers het wilde nachtleven. Op uitgaansstraat Khao San Road leggen ze het nachtelijke Bangkok vast en daarbij zijn ze niet alleen fotograaf, maar staan ze ook model. Aan het einde van de aflevering moet er weer iemand vertrekken.

Wanneer is Het Perfecte Plaatje op Reis op televisie te zien?

Het Perfecte Plaatje op Reis is op woensdag 12 juni 2024 om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Meer over