Het perfecte plaatje

Deelnemers Het Perfecte Plaatje gaan mee met de ME

RTL 4 - woensdag 1 december om 20:32

© RTL
De overgebleven fotografen van Het Perfecte Plaatje zijn aanwezig bij een levensechte training van de ME. Maar wat is de beste manier om nieuwswaardige gebeurtenis vast te leggen? En William Rutten vraagt de deelnemers om een wereldberoemde lp-hoes na te maken.

Rellen waarbij fietsen en molotovcocktails in het rond vliegen of evacuaties bij rampen: de leden van de Mobiele Eenheid (ME) kunnen hiermee te maken krijgen en volgen daarom regelmatig een training. De deelnemers aan Het Perfecte Plaatje mogen bij zo’n levensechte training aanwezig zijn. Dergelijke gebeurtenissen vallen onder nieuwsfotografie en het is de vraag op welke wijze ze al die onrust kunnen vastleggen.

William Rutten

En jurylid William Rutten heeft elk jaar een bijzondere opdracht voor de BN’ers. Dit keer heeft hij een wereldberoemde lp-hoes uitgekozen. Aan de fotografen de taak om de hoes na te maken en daar een eigen signatuur aan toe te voegen. Alsof dat nog geen uitdaging genoeg is, krijgen de kandidaten te maken met heel onverwachte modellen.

Meer over