Het perfecte plaatje

Tips van landschapsfotograaf in Het Perfecte Plaatje

RTL 4 - woensdag 3 november om 20:33

© RTL
Een verlaten gebouw en Nationaal Park De Biesbosch: de tegenstelling is groot in deze aflevering van Het Perfecte Plaatje. De BN’ers moeten op beide locaties een foto maken. Voor de natuurfoto krijgen ze tips van landschapsfotograaf Bas Meelker.

De fotograferende BN’ers van Het Perfecte Plaatje zijn in Nijmegen, waar ze een oud, verlaten gebouw moeten vastleggen. Deze vorm van fotografie wordt tegenwoordig urban exploring genoemd, afgekort urbex. De deelnemers zijn ook in de Biesbosch, waar ze een kleurrijke foto van de natuur moeten maken. Landschapsfotograaf Bas Meelker geeft ze tips.

William Rutten

Volgens jurylid William Rutten is het maken van de goede keus ontzettend belangrijk in het programma. “De kandidaten moeten goed naar de opdracht luisteren en vervolgens kijken of hun idee daaraan voldoet. Soms is een foto heel mooi, maar zien we er als jury de opdracht niet in terug. Als ik voor de krant een foto van een kat moet maken en ik fotografeer een hond, dan zeggen ze ook: ‘Ga maar terug, want dat was niet de opdracht’.”

Meer over