Het roer om

Lisa en Bart staan voor pittige uitdagingen in Het Roer Om

SBS 6 - donderdag 1 december om 20:29

© Talpa
Lisa en de 27 jaar oudere Bart kennen elkaar pas anderhalf jaar als ze besluiten in de Portugese Algarve een B&B te beginnen. Maar de communicatie met de plaatselijke aannemer verloopt stroef en er gelden andere regels. In Het Roer Om volgen we hun avonturen.

Lisa leert haar 27 jaar oudere vriend Bart kennen op een bloemenveiling in het Westland, waar ze collega’s zijn. De liefde bloeit op en ze besluiten al na anderhalf jaar samen naar Portugal te vertrekken.

Het Roer Om

In de Algarve kopen ze een oude boerderij waarin ze een B&B willen vestigen met vier studio’s. Het is erg veel werk om het verwaarloosde pand op te knappen. Lisa en Bart verkijken zich op deze klus. De communicatie met de plaatselijke aannemer verloopt stroef en er gelden andere regels. “We hebben nog geen water en elektriciteit”, verzucht Bart. “In onze veronderstelling kun je er een maand na aanvraag gebruik van maken.” Maar het is niet zo vanzelfsprekend om op die plek stroom- en watervoorziening te krijgen. Ondertussen moeten ze geld gaan verdienen.

Meer over