Het roer om: Hoe is het nu met?

Eke en Goitske geven een update over hun Poolse bestaan in seizoensstart Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

SBS 6 - zondag 10 december om 20:30

© Talpa TV
Nooit hadden Eke en Goitske gedacht dat oorlog voor hen zo dichtbij zou zijn. Toch was dit het geval toen na hun emigratie naar Polen in Oekraïne oorlog uitbrak. Bij de start van het nieuwe seizoen Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met? vertellen de twee erover.

De emigratie van Eke en Goitske naar Polen was geen bevlieging. Al jaren waren ze ermee bezig. In hun plannen was alleen geen rekening gehouden met een oorlog.

Lees ook: Eke en Goitske staan in Het Roer Om voor een dilemma: blijven ze of gaan ze terug naar Nederland? 

Eke en Goitske 

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met? vertelt het stel - dat bij de emigratie ook werd gevolgd - wat de oorlog in buurland Oekraïne voor gevolgen heeft voor het vakantiehuis dat ze verhuren. “Natuurlijk zijn er spannende momenten geweest, zoals met de raketaanvallen 300 kilometer verderop, maar we hebben altijd het vertrouwen gehouden”, zei Goitske op Linda.nl.

Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

Verder een kijkje bij Hare Krishna-aanhangers Peter en Sandia, die in Zuid-Spanje een spiritueel centrum begonnen. Zij vertellen hoe het met de verbouwing gaat en hoe ze het leven in Spanje ervaren.

Benieuwd? Kijk dan zondag 10 december vanaf 20:30 uur naar SBS6.

Meer over