Het roer om

Snackbarhouders Miranda en Robert vertrekken naar Gambia in Het Roer Om

SBS 6 - zondag 21 augustus om 20:29

© Talpa
Snackminnend Twente moet het doen zonder de snackbar van Miranda en Robert. Zij beginnen namelijk in deze aflevering van Het Roer Om een restaurant in Gambia, het land waar ze zo van houden. Maar de start in hun nieuwe thuisland verloopt niet vlekkeloos.

Gambia heeft een ongekende aantrekkingskracht op Miranda en Robert. Jarenlang vierden ze er op allerlei plaatsen vakantie. Nu besluiten ze om Twente achter zich te laten en een nieuw leven in het Afrikaanse land op te bouwen. De snackbar die ze in Nederland runnen, verruilen ze voor een restaurant in Gambia.

Het Roer Om

In deze eerste aflevering van het tweede seizoen van Het Roer Om, die al eens op tv te zien was, is te zien dat de start in hun nieuwe thuisland verre van vlekkeloos verloopt. Het restaurant heeft allerlei gebreken, waaronder een haperende stroomvoorziening. Maar Miranda en Robert laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. In De Gelderlander erkende Miranda vooraf dat een emigratie een risico is. "Maar als ik naar onszelf kijk, dan denk ik: dit kunnen wij. Dit gaat ons lukken." (HH)

Meer over