Het roer om

Frits en Denise zien hun droom in duigen vallen in Het Roer Om

SBS 6 - vrijdag 30 juni om 20:27

© SBS
Frits en Denise willen in deze aflevering van Het Roer Om zes huisjes verhuren in de Algarve. Die lijken in prima staat, maar na een fikse regenbui blijkt een aantal daken te lekken. In één huisje is de schade zo groot dat ze het volledig moeten verbouwen.

"We willen een leuker leven dan dat we nu hebben", zegt Frits in Het Roer Om. Ook Denise vindt het tijd om verder te kijken dan Nederland. Al drie jaar hebben ze de wens om te emigreren.

Frits en Denise in Het Roer Om

Een eerdere poging om een Franse camping over te nemen liep op niets uit. Dan koopt het Scherpenzeelse stel een boerderij met grote tuin en zwembad in de Portugese Algarve. Op het terrein staan zes huisjes voor de verhuur. Die moeten eerst nog wel worden aangepast aan de maatstaven van nu.

Opstartproblemen

Voor het complex hebben ze een flink bedrag betaald. Het is zaak de boel zo snel mogelijk verhuurklaar te maken. Maar er is een lek in het zwembad en de daken van de huisjes lekken. Eén huisje moet volledig gerenoveerd worden. Het blijkt in Portugal heel hard te kunnen regenen. (HH)

Meer over