Het roer om

Marijn en Maurice willen zelfvoorzienend leven in Het Roer Om

SBS 6 - donderdag 17 november om 20:30

© Talpa
Marijn en Maurice nemen in deze aflevering van Het Roer Om de stap om van Nederland naar Portugal te emigreren. Hun plannen zijn ambitieus. Met hun zoontje willen ze namelijk geheel zelfvoorzienend gaan wonen in een huis dat nergens op is aangesloten.

Marijn en Maurice nemen in deze aflevering van Het Roer Om de stap om van Nederland naar Portugal te emigreren. Hun plannen zijn ambitieus. Met hun zoontje willen ze namelijk ‘off grid’ gaan wonen. Het betekent dat ze een woning willen bouwen die volledig op zichzelf staat en is niet aangesloten op water- en gasleidingen en de riolering.

Marijn en Maurice in Het Roer Om

Het stel moet zelf op alternatieve manieren zorgen voor water en energie. Daarvoor kunnen ze bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen en een watertank om regenwater op te kunnen vangen. Maar voor het zover is gaan Marijn en Maurice eerst tijdelijk op een ander adres wonen, want vooralsnog hebben ze niets. Ook moeten ze een manier zien te vinden om geld te verdienen, willen ze een toekomst kunnen opbouwen in Portugal.

Meer over