UEFA Champions League: SSC Napoli - FC Barcelona

Frenkie met FC Barcelona naar Napels

FC Barcelona speelt in de achtste finales van de Champions League uit bij Napoli. Het rommelt al het hele seizoen bij de Spanjaarden, waar Frenkie de Jong in zijn debuutjaar in bijna alle wedstrijden in de basis staat.

Ondanks dat de ploeg samen met Real Madrid de Spaanse competitie domineert, is het spel lang niet zo sprankelend als andere jaren. Het publiek, jarenlang verwend met oogstrelend voetbal, begon te klagen en trainer Ernesto Valverde werd dan ook vorige maand ontslagen. Frenkie de Jong lijkt het allemaal niets uit te maken. Hij zwerft al het hele seizoen door het elftal, maar op welke positie hij ook speelt, hij blijft onverstoorbaar. Hij speelt vanavond in de achtste finales van de Champions League uit bij Napoli.

Diego Maradonna

De Italianen, onder leiding van AC Milan-icoon Gennaro Gattuso, zijn de laatste jaren vaste klant in de knock-outfase, maar daar eindigt het vaak ook direct. Dat ligt nu ook in de verwachting, want de ploeg kent vooralsnog een heel matig seizoen. De voormalig werkgever van Diego Maradonna heeft maar liefst 24 punten minder dan lijstaanvoerder Juventus.

Meer over:

Reageren