Het uur van de wolf: Het vuur van Al Pacino

Het Uur Van De Wolf: Al Pacino

NPO 2 - woensdag 9 februari om 22:19

© NTR
Vanaf zijn eerste grote rol is Al Pacino een grote ster in de filmwereld. De gepassioneerde acteur werd negen keer genomineerd voor een Oscar en zelfs nu hij de tachtig is gepasseerd weet hij van geen ophouden. In Het Uur Van De Wolf wordt een blik gegeven op zijn rijke carrière.

Hij is de tachtig al gepasseerd, maar nog steeds maakt Al Pacino indruk op het scherm. De acteur schitterde onlangs nog in de speelfilm House of Gucci en heeft ook voor dit jaar een volle agenda. De documentaire Het vuur van Al Pacino geeft een overzicht van zijn opmerkelijke carrière.

Al Pacino

Pacino groeide op in The Bronx en volgde een opleiding aan The Actors Studio, waar acteercoach Lee Strasberg hem de fijne kneepjes van het method acting bijbracht. Deze techniek, waarbij de acteur zich de emoties en drijfveren van zijn personage eigen maakt, wierp meteen haar vruchten af. In 1971 begon Pacino met zijn eerste grote rol in The Panic in Needle Park aan een lange reeks successen, met Dog Day Afternoon, The Godfather en Scarface als hoogtepunten.

Meer over