Het uur van de wolf: De blik van Charles Aznavour

Door de lens van Aznavour in Het Uur Van De Wolf

NPO 2 - woensdag 24 november om 22:59

© NTR
Tussen 1948 en 1982 legde Charles Aznavour alle hoogte- en dieptepunten in zijn leven vast met een cameraatje dat hij van Edith Piaf kreeg. Vlak voor zijn dood begon de zanger aan een film op basis van al dit materiaal. Het resultaat daarvan is te zien in Het Uur Van De Wolf: De Blik Van Charles Aznavour.

Generaties groeiden op met het stemgeluid van Charles Aznavour (1924-2018). Maar naast muziek was film de passie van de grootmeester van het chanson. Die liefde nam serieuze vormen aan toen hij in 1948 van Édith Piaf een 16mm-camera kreeg.

Charles Aznavour

Destijds een zeer kostbaar cadeau dat Aznavour jarenlang bij zich droeg om zijn leven mee vast te leggen. Van momenten met vrienden en geliefden, tot zoiets alledaags als een ommetje in de plaatsen waar hij optrad, de camera diende als een audiovisueel dagboek. Toen het apparaatje in 1982 de geest gaf, had hij stapels filmblikken vol unieke privébeelden. Enkele maanden voor zijn dood vatte Aznavour het plan op een muziekdocumentaire te maken met het materiaal. Regisseur Marc di Domenico heeft deze klus geklaard.

Meer over