Het uur van de wolf: De negen levens van Ozzy Osbourne

Portret van eigenzinnige hardrocker Ozzy Osbourne

NPO 2 - woensdag 16 februari om 23:19

© NTR
Greg Johnston schetst in De Negen Levens van Ozzy Osbourne een portret van de eigenzinnige hardrocker Ozzy Osbourne, voormalig zanger van Black Sabbath. De regisseur blikt onder meer terug op de jeugd van ‘The prince of darkness’ en toont archiefbeelden.

Over Ozzy Osbourne is al veel gezegd en geschreven. Zo zullen velen bij het horen van zijn naam denken aan die keer in de jaren 80 dat hij op het podium de kop van een duif afbeet. Een jaar later deed hij het nog eens dunnetjes over met een dode vleermuis.

Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne is de geboortenaam van de nu 73-jarige Britse hardrocker, die de bijnaam ‘The prince of darkness’ kreeg. Van 1969 tot 1979 was hij zanger van Black Sabbath. Nadat hij de heavy metalband verliet, volgde een solocarrière. In 2002 kreeg hij met zijn gezin een eigen realityserie: The Osbournes.

De Negen Levens van Ozzy Osbourne

In De Negen Levens van Ozzy Osbourne schetst regisseur Greg Johnston een portret van de eigenzinnige artiest. Hij blikt onder meer terug op Ozzy’s jeugd en laat mooie archiefbeelden zien.

Meer over