Het uur van de wolf

Sharon Stone en Michael Douglas vertellen over Basic Instinct

NPO 2 - woensdag 15 juni om 23:08

© Universal Pictures
Dertig jaar na dato kijken de makers van Basic Instinct terug op de controversiële bioscoophit. Acteurs Sharon Stone en Michael Douglas, regisseur Paul Verhoeven en cameraman Jan de Bont vertellen over 'die ene spraakmakende scène' in Het Uur van de Wolf.

Dertig jaar geleden maakte Paul Verhoeven met zijn thriller Basic Instinct heel wat los in de bioscoop. Het Uur van de Wolf gaat uiteraard in op dé scène, waarin actrice Sharon Stone tijdens een verhoor haar benen uit elkaar doet en de camera laat zien dat ze geen ondergoed draagt.

Michael Douglas

Michael Douglas zegt over de spraakmakende scène met Sharon Stone: "Het was een geweldige introductie van haar personage. We hadden er destijds nooit over nagedacht dat mensen op dat punt zouden stoppen met kijken. Maar het was zeer effectief."

Sharon Stone

Sharon Stone vertelt in de documentaire over hoe de opname van de scène tot stand kwam. Ook Jan de Bont komt aan het woord. Hij was bij veel films van Verhoeven de cameraman en maakte in 1994 zijn regiedebuut met de actiefilm Speed.

Meer over