Het uur van de wolf

Bertolf Lentinks bluegrassdroom komt uit in speciale aflevering Het Uur van de Wolf

NPO 2 - dinsdag 10 oktober om 22:39

© Marcel de Vré
Bertolf Lentink is zijn hele leven al gek op bluegrassmuziek. Documentairemaker Marcel de Vré volgt de singer-songwriter in deze aflevering van Het Uur van de Wolf als hij naar Nashville reist om een album op te nemen met de beste muzikanten uit het genre.

De liefde voor bluegrass zit diep bij Bertolf Lentink (1980). Toen de singer-songwriter nog maar een klein jochie was, speelde hij op gitaar al mee met de nummers van Tony Rice op de cassettebandjes van zijn vader. Op zijn veertiende versloeg hij Ilse DeLange bij een talentenjacht voor country en westernmuziek. Inmiddels is Bertolf een bekende naam in de popmuziek, maar de liefde voor het genre is nooit meer verdwenen.

Bertolf Lentink

In 2022 komt zijn langgekoesterde droom uit als hij naar Nashville vertrekt om een album op te nemen, met topproducer Dave Sinko en de beste muzikanten uit het genre, idolen van Bertolf. In het mekka van deze muziek geeft de Nederlander zijn beste nummers samen met hen een bluegrassjas. Het Uur van de Wolf volgt hem tijdens deze muzikale trip.

Meer over