Het uur van de wolf

Filmcomponist en rockster Hans Zimmer in de spotlights in bijzondere docu

NPO 2 - dinsdag 21 maart om 22:39

© NTR
Hans Zimmer droomde van een carrière als popster, maar belandde via reclamejingles en muziek voor tv-programma's in de wereld van de filmmuziek. Inmiddels heeft de Hollywoodcomponist twee Oscars op zijn naam staan. Hij vertelt erover in Het Uur van de Wolf

Van de Afrikaanse klanken uit The Lion King tot de buitenaardse doedelzakken in Dune: Hans Zimmer drukt al 35 jaar zijn stempel op de muziek in de grootste Hollywoodfilms.

Hans Zimmer

In Hans Zimmer - Hollywood Rebel vertellen topregisseurs als Christopher Nolan, Ron Howard en Denis Villeneuve over hun samenwerking met de filmcomponist, die steeds nieuwe grenzen opzoekt. De in Duitsland geboren Zimmer verhuisde als tiener naar Engeland, waar hij zijn draai vond in de popmuziek. Via een ongeplande carrière in Hollywood - die hem grote bekendheid en twee Oscars opleverde - belandde Zimmer alsnog op het concertpodium.

Hollywoodsuccces

Als een ware rockster schittert de 65-jarige tegenwoordig in spectaculaire liveshows waarin zijn beroemdste Holywoodsuccessen voorbijkomen.

Meer over