Het uur van de wolf: Golden Earring - That day (Deel 2)

Golden Earring kon nog jaren mee

NPO 2 - dinsdag 9 november om 20:30

© NTR
Vanavond is het tweede deel te zien van de documentaire Het uur van de wolf: Golden Earring - That Day. Van de dip in de jaren 80 en de wederopstanding in het theater tot het abrupte einde en een mogelijk monument voor de Haagse band op het Malieveld.

In deel twee van Het uur van de wolf: Golden Earring - That Day gaat verder waar deel één is gestopt. De controverse rond Dick Maas’ videoclip van ‘When the lady smiles’ doet de band in 1984 geen goed in Amerika. Ook in Nederland verslapt de aandacht. ‘The naked truth’ zorgt in 1992 voor de ommekeer: het album met akoestische versies van hun bekendste nummers wordt het grootste verkoopsucces van de band.

George Kooymans

De optredens vinden voortaan vooral plaats in theaters, waar het publiek braaf op stoelen zit. Zo kon Golden Earring nog jaren doorgaan, maar toen kreeg gitarist George Kooymans ALS en stopte de band per direct. Er kwam geen afscheidsconcert, wel deze documentaire, waarin ook te zien is hoe burgemeester van Den Haag Jan van Zanen een goed woordje doet voor een Earringmonument op het Malieveld.

Meer over