Het uur van de wolf: Hannibal Hopkins & Sir Anthony

Anthony Hopkins neemt leven onder de loep

NPO 2 - woensdag 25 augustus om 23:20

Anthony Hopkins neemt in de documentaire Hannibal Hopkins & Sir Anthony openhartig zijn leven onder de loep. De acteur vertelt over problemen met alcohol, gebrek aan zelfvertrouwen en zijn moeizame start in Hollywood. Inmiddels is hij 'Sir' en heeft hij twee Oscars.

"Nu kan ik slechte films gaan maken." Dat dacht Anthony Hopkins toen hij zijn eerste Oscar kreeg. In de documentaire Hannibal Hopkins & Sir Anthony vertelt de Britse acteur openhartig en innemend over zijn bewijsdrift. Hij had eigenlijk maar één ambitie: beroemd worden. Dat lukte in 1991, toen hij het felbegeerde gouden beeldje kreeg voor zijn vertolking van de kannibalistische seriemoordenaar Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs.

The Father

Het betekende een keerpunt. Van het eenzame jongetje zonder talenten in een grimmig industriestadje in Wales werd hij een veelgevraagd Hollywoodacteur. De 83-jarige Hopkins kreeg dit jaar zijn tweede Oscar, voor zijn rol van dementerende vader in The Father. Het drama draait vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen.

Meer over