Het uur van de wolf: Hitsville - De geboorte van Motown

De geboorte van Motown belicht in documentaire

NPO 2 - woensdag 16 maart om 22:09

© NTR
Van Marvin Gaye en The Supremes tot The Jackson 5 en Stevie Wonder: ze werden allemaal sterren dankzij het legendarische platenlabel Motown. De documentaire Hitsville - De Geboorte van Motown vertelt over de beginperiode van de hitmachine uit Detroit.

Van Marvin Gaye en The Supremes tot The Jackson 5 en Stevie Wonder: ze werden allemaal sterren dankzij het legendarische platenlabel Motown.

Hitsville - De Geboorte van Motown

In de documentaire Hitsville - De Geboorte van Motown vertellen oprichter Berry Gordy en zijn rechterhand Smokey Robinson voor het eerst over de beginperiode van de hitmachine uit Detroit. Over de oprichting in 1958, de opkomst van het label en de abrupte verhuizing naar Los Angeles in 1972.

Gabe en Ben Turner

Geen Motowndocumentaire zonder muziek, dus hebben regisseurs Gabe en Ben Turner de archiefkast opengetrokken. Met spetterende optredens van al die iconen en beelden van achter de schermen komen de jaren 60 en 70 helemaal tot leven. Dat alleen al maakt de film een kijkje waard voor liefhebbers van die wereldberoemde Motownsound.

Meer over