Het uur van de wolf: Hoe overleef ik - Francine Oomen doorbreekt het zwijgen

Schrijfster Francine Oomen laat zich van andere kant zien

NPO 2 - woensdag 13 oktober om 23:05

© NTR
De puberteit van schrijfster Francine Oomen was ingewikkeld. In haar nieuwste boek onderzoekt ze de gevolgen van haar jeugdtrauma’s. Regisseur Pascalle Bonnier volgt haar in de docu Hoe overleef ik - Francine Oomen doorbreekt het stilzwijgen tijdens dit confronterende proces.

Francine Oomen heeft al veel boeken geschreven. Allemaal zijn ze gebaseerd op haar eigen leven, maar geen een is zo persoonlijk als haar laatste werk, zo is te zien in Het uur van de wolf. Gescheiden ouders, een plotselinge verhuizing en een nare stiefvader. Oomens puberteit was ingewikkeld, met traumatische gebeurtenissen tot gevolg. Schrijven werd een overlevingsstrategie.

Hoe overleef ik-reeks

Heel veel jaren én boeken later raakt Oomen in een persoonlijke crisis, maar ze realiseert zich ook dat ze haar verdriet niet langer wil wegstoppen. Ze wil het gebruiken voor een nieuw boek, waarin ze onderzoekt wat haar jeugdtrauma’s hebben betekend. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor haar gezin. Regisseur Pascalle Bonnier volgt de schrijfster tijdens dit confronterende proces.

Meer over