Van hyperactief naar uitgeput

Jochem Myjer laat zich van zijn meest openhartig kant zien in Het Uur van de Wolf

NPO 2 - maandag 8 januari om 23:04

© NTR
Jochem Myjers voorstelling Adem in, Adem uit was ruim drie jaar te zien in de theaters. Deze Het Uur van de Wolf-documentaire laat zien hoe hij toeleeft naar de honderdste show, in Carré in Amsterdam. Het proces was een uitputtingsslag.

Ruim drie jaar duurde de theatertournee van de voorstelling Adem in, Adem uit van Jochem Myjer. In 2019 sloot de cabaretier de reeks af met de honderdste voorstelling, in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In Het Uur van de Wolf: Jochem Myjer - Nog eentje dan brengt filmmaker Suzanne Raes in beeld hoe Myjer toeleefde naar die laatste show; een ‘uitputtingsslag waar alles voor moest wijken’, vermeldt het persbericht.

Jochem Myjer

De populaire, hyperactieve Myjer staat bekend om zijn energieke manier van doen. Deze documentaire laat zien hoe hij zichzelf hélemaal geeft tijdens zijn voorstellingen en wat voor zware wissel dat trekt op hemzelf en zijn gezin. “Deze docu is zo kwetsbaar dat ik er zelf bijna niet naar kan kijken”, aldus Myjer op zijn Facebookpagina. (HH)

Wanneer is Het Uur van de Wolf: Jochem Myjer op televisie te zien?

De herhaling van Het Uur van de Wolf: Jochem Myjer is op maandag 8 januari vanaf 23:04 uur te zien op NPO2.

Meer over