Het uur van de wolf

Regisseur Brett Morgan brengt een ode aan David Bowie in Moonage Daydream

NPO 2 - dinsdag 17 oktober om 22:19

© NTR
Ruim vijftig jaar was David Bowie actief met muziek, film en beeldende kunst. In deze speciale aflevering van Het Uur van de Wolf: Moonage Daydream vol concertbeelden, tv-optredens en interviews creëert regisseur Brett Morgen een indrukwekkend portret van de artiest.

David Bowie is in 2016 overleden, maar zou waarschijnlijk goedkeurend hebben gekeken naar Het Uur van de Wolf: Moonage Daydream, een kunstzinnig gemonteerde collage over leven en werk van de invloedrijke artiest.

David Bowie

Regisseur Brett Morgen had toegang tot een enorme berg aan archiefmateriaal, concertregistraties, interviews en tv-optredens van Bowie, en gebruikte ook animaties, fragmenten uit bioscoopfilms en kunstwerken om tot een hypnotiserend geheel te komen.

Het Uur van de Wolf: Moonage Daydream

Moonage Daydream pakt uit met mooie beelden van de excentriek uitgedoste popster uit de jaren 70, staat stil bij zijn experimentele periode in Berlijn en zijn succesvolle wereldtournee in de jaren 80. Naast Bowies muziekactiviteiten krijgen ook zijn acteercarrière en schilderkunst de nodige aandacht.

Het Uur van de Wolf: Moonage Daydream is op 17 oktober om 22:18 uur te zien op NPO2.

Meer over