Het uur van de wolf

Portret van theaterveteranen in Het Uur van de Wolf

NPO 2 - woensdag 22 juni om 22:26

© NTR
Al ruim veertig jaar zijn theatermakers Ivo van Hove en Jan Versweyveld geliefden en collega's. Suzanne Raes maakte een portret van hun creatieve samenwerking tijdens de totstandkoming van een ambitieuze voorstelling, en die zie je in Het Uur van de Wolf.

Ivo van Hove en Jan Versweyveld leerden elkaar kennen in het Antwerpen van de jaren 80 en zijn inmiddels al ruim veertig jaar geliefden en collega's. Terwijl regisseur Van Hove door zijn theaterproducties in New York en Londen is uitgegroeid tot een wereldster, blijft decorontwerper Versweyveld liever op de achtergrond.

Het Uur van de Wolf: Twee Mannen

In Twee mannen volgt Suzanne Raes de theaterveteranen tijdens de productie van Age of Rage, een spectaculaire voorstelling over geweld en wraak binnen een familie. De documentaire combineert repetitiebeelden met interviews achter de schermen tot een portret van een unieke symbiotische samenwerking. In hun creatieve proces zijn Van Hove en Versweyveld zo met elkaar vervlochten dat ze vaak niet meer weten van wie welk idee afkomstig is.

Meer over