Het varken van Madonna

Kevin Janssens verkoopt een mechanisch varken in Het Varken van Madonna

VRT1 - zaterdag 8 juli om 22:25

© VRT
Vertegenwoordiger Tony is in de film Het Varken van Madonna in West-Vlaanderen om het mechanische varken Porki aan de man te brengen. Door een verkeersongeluk komt hij vast te zitten in het plaatsje Madonna.

Net op het moment dat vertegenwoordiger Tony (Kevin Janssens) op het punt staat met zijn schoonfamilie naar de Ardennen te trekken voor een lekker weekendje weg, stuurt zijn baas hem naar de andere kant van België: West-Vlaanderen.

Het Varken van Madonna

Daar moet Tony proberen een nieuw product aan de man te brengen, de Porki. Porki is een mechanisch varken dat de voortplanting bij varkens stimuleert en varkensfokkers zo veel werk uit handen moet nemen.

Tony ziet zijn weekend al in het water vallen, maar het kan nog erger: door een auto-ongeluk strandt hij in Madonna, een West-Vlaams dorpje waar de tijd letterlijk stil lijkt te hebben gestaan.

Dat geeft deze sympathieke komedie het licht magisch-realistische tintje waardoor de film zich onderscheidt.

Kevin Janssens

Hoofdrolspeler Kevin Janssens heeft ooit gezegd dat hij meteen weet of een script hem aanstaat of niet. Dat was bij Het Varken van Madonna niet anders.

In de Vlaamse Libelle zei hij: “Ik heb dat script in één ruk uitgelezen met een brede glimlach op mijn gezicht. Het is een warme feelgoodfilm zonder pretentie en met leuke personages.”

Meer over