Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau

Daan Schuurmans leidt de kijkers weer door de geschiedenis in nieuwe reeks Het Verhaal van Nederland

NPO 1 - woensdag 31 januari om 20:25

© NTR
In de nieuwe documentaireserie Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau bezoekt Daan Schuurmans belangrijke plaatsen uit de geschiedenis van de Oranjedynastie, de voorouders van ons huidige koningshuis. Het verhaal begint met Willem van Oranje.

Hetzelfde team dat de historische serie Het Verhaal van Nederland maakte, neemt in Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau de geschiedenis van de Oranjedynastie onder de loep. Verteller Daan Schuurmans bezoekt de plaatsen waar historische gebeurtenissen herleven, aangekleed met dramascènes en commentaar van deskundigen.

Lees ook: De trailer van Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau is verschenen 

De Oranjes

De eerste aflevering belicht het ontstaan van de Oranjedynastie. Een eeuw nadat de Duitse familie Nassau naar Nederland kwam, erfde hun nazaat Willem de titel Prins van Oranje. Dat 'Oranje' had toen nog niets met Nederland te maken, maar was een klein prinsdom in het huidige Zuid-Frankrijk. Een huwelijk met de rijke Anna van Saksen bracht Willem in conflict met de Spaanse koning Filips II, die op dat moment heerste over de Nederlanden.

Wanneer is Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau op televisie te zien?

Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau is vanaf 31 januari iedere woensdag vanaf 20:30 uur te zien bij NTR op NPO1.

Meer over