Het verhaal van Nederland - Oranje-Nassau

Daan Schuurmans laat zijn licht schijnen op toekomst koning Willem-Alexander in slot Het Verhaal van Nederland

NPO 1 - woensdag 20 maart om 20:34

© NTR
De afgelopen zeshonderd jaar hing de rol van de Oranjedynastie in Nederland regelmatig aan een zijden draadje. In deze laatste aflevering van Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau onderzoekt Daan Schuurmans de toekomst van het Nederlandse koningshuis.

In Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau vertelde Daan Schuurmans over de grillige geschiedenis van de voorouders van koning Willem-Alexander. Het voortbestaan van de Oranjedynastie hing vaak aan een heel dun draadje door toedoen van buitenlandse krachten, maar ook door ontevredenheid onder het volk.

Toekomst van koningshuis

De laatste aflevering van de serie werpt een blik in de toekomst. Het bestaan van een koningshuis met een speciale status en privileges die automatisch overgaan op een volgende generatie lijkt niet te rijmen met de waarden van de moderne Nederlandse samenleving. Nog maar de helft van de bevolking is voorstander van de monarchie, waarbij de jongere generaties het minst enthousiast zijn. Toch lijkt de rol van de Oranjes voorlopig niet uitgespeeld.

Wanneer is Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau op televisie te zien?

De laatste aflevering van Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau is op woensdag 20 maart vanaf 20:30 uur te zien bij NTR op NPO1.

Meer over