Het verlangen

Chantal Janzen wordt schrijver

NPO 3 - maandag 22 juni om 20:55

© September Film Distribution
Broers Marc en Boudewijn runnen een uitgeverij. Op een dag krijgen ze een werkelijk briljant manuscript in handen. De schrijver is alleen niet bepaald mediageniek. De oplossing: Marc en Boudewijn laten de knappe Brigitte zich voordoen als schrijver.

Het gaat niet goed met Uitgeverij Goudemondt. Sinds vader Alfred zich uit het familiebedrijf heeft teruggetrokken, runnen zijn zoons Marc en Boudewijn de zaak. Zonder al te veel succes.

Het verlangen

Boudewijn (Alex Klaassen) en Marc (Gijs Naber) weten precies wat ze nodig hebben om Goudemondt te redden: een bestseller.

Maar waar haal je die zo snel vandaan? Goede manuscripten zijn zeldzaam.

En dan ploffen er op een dag zowaar twee manuscripten op de deurmat.

Het ene is een slecht geschreven flutromannetje van schoenenverkoopster Brigitte Hooijmakers (Chantal Janzen). Het andere, Het verlangen van Herman Schutte (Peter Bolhuis), is een waar meesterwerk.

Probleempje: Herman is een mensenschuwe stotteraar met een enorme wijnvlek op zijn gezicht. Hij kan dan misschien wel schrijven als de beste, hij is als persoon totaal onverkoopbaar.

Gouden ingeving

Boudewijn krijgt de gouden ingeving. Hij sluit een deal met Herman en Brigitte: zij doet zich voor als de schrijfster van Het verlangen, hij bereikt met zijn werk een groot publiek zonder dat hij er verder iets voor hoeft te doen.

Dat klinkt als een win-winsituatie en in de praktijk loopt het ook nog eens als een zonnetje. Maar hoe lang kan zoiets goed gaan? 

Wanneer stijgt de roem Brigitte naar het hoofd? Wordt Herman jaloers op haar succes? Je ziet het in Het verlangen.

Meer over