Het videodagboek van Anne Frank

Zwaar leven in Achterhuis

NPO 3 - zondag 11 april om 18:40

© NTR
De haat tegen Joden neemt toe in Nederland en dat maakt Anne verdrietig. Daar komt bij dat de hitte en het slechte eten het leven in het Achterhuis zwaar maken. Gelukkig komt er op 6 juni 1944 goed nieuws.

“We hebben gehoord dat de stemming in Nederland is omgeslagen”, vertrouwt Anne de camera toe in Het videodagboek van Anne Frank. “Dus dat er steeds meer antisemitische sentimenten zijn. Zelfs van mensen van wie we het niet zouden verwachten.” Het bericht maakt Anne verdrietig. Ze snapt niet dat mensen over haar oordelen terwijl ze haar helemaal niet kennen.

Pech in het Achterhuis

Anne vraagt zich af of ze ooit de kans krijgt om te laten zien wie ze echt is. Intussen is het erg heet in het Achterhuis en de bewoners kunnen geen raam open zetten. Het eten is ook nog eens slecht én de riolering is stuk, wat voor een nieuwe uitdaging zorgt. Het valt Anne allemaal zwaar en ze vraagt zich af hoe lang de invasie nog op zich laat wachten. En dan is er op 6 juni 1944 goed nieuws.

Het videodagboek van Anne Frank

We volgen Anne Frank. Anne filmt zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis, kijkt terug op de tijd voor de onderduik, vertelt over de oorlog en deelt haar diepste gedachten en gevoelens. Ook blikt Anne terug op de laatste zes maanden van haar leven in de kampen.   

Meer over