Lewis

Het zesde seizoen Lewis gaat van start met een dodelijk raadsel

RTL 8 - donderdag 2 februari om 20:28

© ITV
Murray Hawes' obsessie voor een literair raadsel krijgt in deze aflevering van Lewis een fatale afloop: een botanicus graaft toevallig de vermoorde professor op. Rechercheur Lewis ontdekt dat de geleerde een fortuin had betaald voor een manuscript.

Professor Murray Hawes is geobsedeerd door 'The hunting of the snark', een nonsensgedicht van Lewis Carroll, de schrijver van Alice in Wonderland. Hawes is ervan overtuigd dat het gedicht een raadsel bevat dat hij kan oplossen aan de hand van een originele kopie van het werk met aantekeningen van de auteur. Om dat exemplaar te bemachtigen steekt de geleerde zich diep in de schulden. Dat loopt slecht af, want het dode lichaam van Hawes duikt op in het bos.

Lewis

Dat biedt rechercheur Robbie Lewis (Kevin Whately) ook een mogelijkheid om een raadsel om op te lossen. In de start van het zesde seizoen van misdaadserie Lewis gaat hij op zoek naar de moordenaar door het geldspoor te volgen. Hoe kwam een Oxfordprofessor aan 200.000 pond en wat is precies de rol van Murrays broer Conor?

Meer over