Hidalgo

Viggo Mortensen draaft door

NET 5 - maandag 18 mei om 23:30

© https://www.disney-content.de
Viggo Mortensen als postbode te paard in een race door de Arabische woestijn. In Hidalgo zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Het is 1890. Sinds zijn vertrek uit het leger werkt de voormalige cavalerieofficier Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen) als postbode te paard. Ook klust hij bij in de wildwestshow van Buffalo Bill.

Hidalgo

Als postbode legt Frank enorme afstanden af op zijn paard Hidalgo. Ze zijn, volgens Frank dan, het snelste paard-ruiterkoppel van het Wilde Westen.

Met die claim trekt hij de aandacht van een Arabische sjeik (Omar Sharif). Hij organiseert ieder jaar een paardenrace.

De sjeik vraagt Frank om dit jaar met Hidalgo deel te nemen aan die Ocean of Fire: een race van 5000 kilometer dwars door de Arabische woestijn. Kunnen Frank en Hidalgo mooi laten zien hoe snel ze echt zijn.

Viggo Mortensen

De opnames van Hidalgo waren niet altijd eenvoudig. Filmen in de woestijn is zwaar.

Bovendien is werken met dieren vaak lastig en er zitten nogal wat dieren in de film. Vooral de start van de grote paardenrace was lastig om te filmen: een deel van de paarden begon met elkaar te vechten.

Tijdens het filmen van Hidalgo bouwde hoofdrolspeler Viggo Mortensen een hechte band op met T.J., het paard dat Hidalgo 'speelde'. Na de opnames kocht Mortensen T.J.

 

 

Meer over