Robert De Niro wordt geterroriseerd door zijn eigen dochter in Hide and Seek

15 september 2022 22:16 | kijktips | Door Judith Regeling

© 20th Century Fox
Een dochter met een fantasievriendje kan toch geen kwaad? In Hide and Seek komt Robert De Niro tot een andere conclusie.

Dr. David Callaway (Robert De Niro), een psycholoog die in New York werkt, besluit na de zelfmoord van zijn vrouw met zijn dochter de grote stad te verlaten. Hij en vooral zijn dochter Emily kunnen een beetje rust goed gebruiken. 

Dakota Fanning

Op hun nieuwe stek raakt Emily (Dakota Fanning) bevriend met Charlie. Alleen: Charlie bestaat helemaal niet, hij is denkbeeldig.

David vindt dat in Hide and Seek geen probleem, hij denkt zelfs dat dit Emily kan helpen in het verwerken van haar verdriet.

Er gebeuren echter steeds merkwaardige dingen, zoals een dode kat in de badkuip. Dit lijkt een wreed opgezet plan: Davids vrouw pleegde zelfmoord in de badkuip.

Daarnaast begint Emily zich steeds vreemder en agressiever te gedragen. Zal haar vriendschap met Charlie hier iets mee te maken hebben?

David begint zich steeds meer af te vragen of het denkbeeldige vriendje van zijn dochter wel echt denkbeeldig is. En wat zijn bedoelingen zijn.

Hide and Seek

Toen de film Hide and Seek in 2005 uitkwam, werden films nog op losse spoelen aan bioscopen geleverd. De laatste spoel van deze film werd apart verzonden. 

Dit was een extra veiligheidsmaatregel, zodat men het einde niet al zou verklappen. Een manager van productiemaatschappij Fox verklaarde dat het was “om ervoor te zorgen dat iedereen van de film kan genieten en om 'spoilers' te voorkomen. We denken dat het de moeite waard is.”

Meer over