Hide and Seek

Robert De Niro wordt geterroriseerd door zijn eigen dochter in Hide and Seek

Paramount - maandag 13 juni om 20:30

Een dochter met een fantasievriendje kan toch geen kwaad? In Hide and Seek komt Robert De Niro helaas tot een andere conclusie.

Dr. David Callaway (Robert De Niro), een psycholoog die in New York City werkt, besluit na de zelfmoord van zijn vrouw met zijn dochter de grote stad te verlaten. Hij en vooral zijn dochter Emily (Dakota Fanning) kunnen een beetje rust goed gebruiken. Emily maakt daar vrienden met Charlie, een denkbeeldig iemand. In Hide and Seek zien we dat David dit geen probleem vindt, hij denkt zelfs dat dit Emily kan helpen in het verwerken van haar verdriet.

Hide and Seek

Er gebeuren echter steeds merkwaardige dingen in Hide and Seek, zoals een dode kat in de badkuip. Dit lijkt een wreed opgezet plan, aangezien Davids vrouw zelfmoord pleegde in de badkuip. Daarnaast begint Emily zich steeds vreemder en agressiever te gedragen. Zal die vriendschap met Charlie hier iets mee te maken hebben? David begint zich steeds meer af te vragen of die Charlie niet denkbeeldig is, maar echt bestaat.

Spoiler alert

Toen de film Hide and Seek in 2005 uitkwam, werden films nog op losse spoelen aan bioscopen geleverd. De laatste spoel van deze film werd apart verzonden. Dit deden ze als extra veiligheidsmaatregel, zodat men het einde niet al zou verklappen. Fox Executive Vice President en Sales Manager Richard Myerson verklaarde dat het was "om ervoor te zorgen dat iedereen van de film kan genieten en om 'spoilers' te voorkomen. We denken dat het de moeite waard is." 

Meer over