Hier zijn de Van Rossems

De Van Rossems hangen de toerist uit in Amsterdam

NPO 2 - zaterdag 7 mei om 20:38

© NTR
Enthousiast zijn Vincent en Sis van Rossem niet over hun bezoek aan Amsterdam in Hier Zijn de Van Rossems. Maarten wil daar verandering in brengen door musea, gebouwen en andere plekken te bekijken die minder bekend zijn bij toeristen.

Niet alle Van Rossems zijn even enthousiast over hun volgende bezoek: ze gaan naar Amsterdam. Vincent heeft er een tijdje gewoond, maar is blij dat hij er ondertussen weg is. Ook Sis had het niet erg gevonden om de hoofdstad over te slaan.

Amsterdam

Maarten wil in Hier Zijn de Van Rossems de meningen van Vincent en Sis over de stad veranderen. Daarom bezoeken ze plekken waar (nog) amper toeristen komen en nemen ze een kijkje in minder bekende musea. Ook laat hij zien hoe mooi sociale woningbouw kan zijn en dat Amsterdam verrassend veel groene plekjes heeft. Het is de vraag of Maarten zijn broer en zus op deze manier anders naar de stad kan laten kijken, maar over tenminste één ding zijn de Van Rossems het eens: het overvolle, toeristische stadscentrum kunnen ze maar beter mijden.

Meer over