Hier zijn de Van Rossems

Een ode aan Sis van Rossem

NPO 2 - zaterdag 28 mei om 20:40

© Wim Kluvers
Een extra aflevering van Hier Zijn de Van Rossems als eerbetoon aan Sis van Rossem die op 4 mei jl. onverwacht overleed. Maarten, Sis en Vincent zijn op bezoek in monumentenstad Zierikzee; de laatste stad die ze samen bezochten.

Sinds 2015 werkte Sis, samen met broers Maarten en Vincent mee aan de tv-serie Hier Zijn de Van Rossems. Zus Sis heet eigenlijk Mary en overleed onverwacht op 4 mei jl. op 77-jarige leeftijd. Ze was al de nodige jaren met pensioen, toen ze haar tv-debuut maakte.

Sis van Rossem

De geestige kunsthistorica gaf in het programma, net als haar broers, op brommerige toon allerhande interessante weetjes over kunst en de steden. Ze wist die kennis toegankelijk te maken voor een groot publiek. Het programma kreeg pit door haar soms tegendraadse mening.

Zierikzee

Drie weken voor haar overlijden, waren de Van Rossems op bezoek in monumentenstad Zierikzee. Het bleek de laatste stad die ze samen bezochten. Wat de eerste aflevering van een nieuw seizoen had moeten worden, vormt nu een eerbetoon aan Sis.

Meer over