Hier zijn de Van Rossems

De Van Rossems maken Gorinchem onveilig

NPO 2 - zaterdag 16 april om 20:39

© NTR
De Zuid-Hollandse vestingstad Gorinchem is het startpunt van een nieuw seizoen van Hier Zijn de Van Rossems!, waarin de broers Maarten en Vincent van Rossem en hun zus Sis zes Nederlandse steden bezoeken. Ze bespreken onder meer beroemde Gorinchemers.

In dit nieuwe seizoen van Hier Zijn de Van Rossems! krijgen zes Nederlandse steden bezoek van de broers Maarten en Vincent van Rossem en hun zus Sis.

Maarten van Rossem

De van Rossems beginnen in Gorinchem. Deze Zuid-Hollandse vestingstad heeft enkele beroemde inwoners voortgebracht. Een van hen is kunstschilder Jan van der Heyden (1637-1712), bijgenaamd ‘de Nederlandse Leonardo da Vinci’. Een andere Gorinchemer heeft in Korea een heldenstatus bereikt. Sis leest een gedicht voor van dichter Ida Gerhardt, die ook in de stad is geboren. De drie houden erg van haar werk.

Verder aan Vincent de taak om meer over een bijzonder monument te vertellen. Maarten duikt in de geschiedenis van een omstreden burgemeester én heeft zijn mening klaar over het poortje van Hugo de Groot.

Meer over