Hier zijn de Van Rossems

De Van Rossems ontdekken kunst in Zaandam

NPO 2 - zaterdag 23 april om 20:39

© NTR
Sis, Vincent en Maarten van Rossem volgen in Hier zijn de Van Rossems in Zaandam het spoor van de Franse impressionist Claude Monet, die de stad in 1871 bezocht. In de oude Verkadefabriek bewonderen ze originele aquarellen uit een Verkade-album.

De Franse impressionist Claude Monet bezocht Zaandam in 1871. Zo’n honderdvijftig jaar later krijgt de Noord-Hollandse stad minstens even belangrijk bezoek: Sis, Vincent en Maarten van Rossem. Voor Hier zijn de Van Rossems volgen ze het spoor van de kunstenaar. Hij schreef destijds aan de bevriende schilder Camille Pissarro dat er in Zaandam genoeg te schilderen was voor een heel leven. "Huizen in alle kleuren, honderden molens en verrukkelijke boten."

Maarten van Rossem

De drie maken verder een toer langs de bezienswaardigheden van de stad. Natuurlijk bezoeken ze het Czaar Peterhuisje, een van Nederlands oudste houten huizen én het op een na oudste museum. In de oude Verkadefabriek bewonderen Sis, Vincent en Maarten van Rossem originele aquarellen uit een Verkade-album.

Meer over