High Crimes

Ashley Judd moet haar man verdedigen in thriller High Crimes

Viaplay TV - dinsdag 12 december om 22:42

© Twentieth Century Fox
Claire Kubik heeft in High Crimes een mooi leven met haar man, totdat de FBI hem ineens oppakt. Dan blijkt dat alles waarin ze geloofde één grote leugen was.

Claire Kubik (Ashley Judd) heeft het allemaal: een schitterende carrière als advocaat, een mooi huis en een gelukkig huwelijk met de aantrekkelijke Tom (Jim Caviezel). 

High Crimes

In dat plaatje komen barsten als de FBI Tom arresteert. Zo ontdekt Claire dat hij eigenlijk Ron Chapman heet en dat hij meerdere moorden op zijn geweten zou hebben.

Toch besluit ze in High Crimes zijn rechtszaak op zich te nemen. Dat doet ze niet alleen: ze vraagt Charles W. Grimes (Morgan Freeman), een expert in militair recht, haar te helpen om Tom – of is het nou Ron? – vrij te krijgen.

Jim Caviezel

Jim Caviezel werd wereldberoemd toen hij – twee jaar na zijn rol in High Crimes – Jezus speelde in de omstreden film The Passion of the Christ. Critici verwachtten dat hij een ster zou worden, maar dat gebeurde niet. Hij heeft wel geprobeerd om nog grote rollen in de wacht te slepen. In 2004 liet Caviezel weten geïnteresseerd te zijn in de rol van Superman in Superman Returns. Producer Bryan Singer sloeg het aanbod af. Hij was bang dat te veel mensen hem nog als Jezus zouden zien.

Dit jaar had Caviezel toch een onverwachts grote hit te pakken, met opnieuw een controversiële film: Sound of Freedom. In deze actiefilm speelt hij een man die kinderhandel probeert te stoppen. Volgens critici schetst het verhaal een misleidend beeld dat inspeelt op complottheorieën.

Meer over