Highlander

Christopher Lambert is onsterfelijk in Highlander

SBS 9 - zondag 27 november om 20:30

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
In Highlander ontdekt een Schotse edelman dat hij onsterfelijk is. Hij zal voor eeuwig moeten strijden tegen lotgenoten.

In 1518 wordt in de Schotse Hooglanden een jongetje geboren. Zijn ouders, leden van de roemruchte MacLeod-clan, noemen hem Connor.

Highlander

Connor lijkt een gewone jongen, maar dat is hij niet. Als hij volwassen is, overleeft hij een steekwond die eigenlijk dodelijk zou moeten zijn.

Zijn dorpsgenoten denken dat dat het werk van de duivel is. Ze verbannen Connor (Christopher Lambert).

Na jaren rondzwerven komt hij Ramirez (Sean Connery) tegen. Deze begenadigde zwaardvechter vertelt hem hoe de vork echt in de steel zit: Connor is onsterfelijk.

En hij is niet de enige. Er lopen op de wereld meer onsterfelijken rond, Ramirez zelf is er een van.

Helemaal onsterfelijk is hij trouwens niet. Als iemand Connor onthoofdt, is het toch echt einde oefening.

En dat is in Highlander nog niet alles. Connor zal tot het einde der tijden tegen zijn lotgenoten moeten knokken.

Want uiteindelijk kan er maar eentje overblijven: “There can be only one.”

Sean Connery

Sean Connery had het rond de opnames van Highlander ook druk met andere projecten. Hij had maar een week de tijd om zijn scènes op te nemen.

Dat weekje werk legde hem geen windeieren. Na de opnames kreeg de Schot een miljoen dollar op zijn bankrekening gestort.

Christopher Lambert

De producenten van Highlander wisten Christopher Lambert voor de hoofdrol te strikken. Daar kregen ze nog bijna spijt van.

Toen hij zijn contract al had getekend, ontdekten ze dat de Franse acteur nauwelijks Engels sprak. Klein voordeeltje: voor de Franse versie van de film kon Lambert zichzelf nasynchroniseren.

Meer over