Hitman: Agent 47

Rupert Friend is de perfecte huurmoordenaar in Hitman: Agent 47

RTL 7 - zondag 29 mei om 20:00

© http://cache-forthnet.secure.footprint.net/
Hitman: Agent 47 is de reboot van de film Hitman, naar de gelijknamige videogame waarin spelers als de genetisch gemanipuleerde huurmoordenaar Agent 47 allerlei liquidaties moeten uitvoeren.

Agent 47 (Rupert Friend, vooral bekend als Peter Quinn uit Homeland) is een genetisch gemanipuleerde huurmoordenaar. Hij is sneller, sterker en intelligenter dan gewone mensen. Bovendien kent hij geen emoties. Daarom is hij de ideale 'hitman'.

Hitman: Agent 47

In deze reboot van de film Hitman (2007) – een herverfilming met nieuwe acteurs en een deels nieuw verhaal – aast het bedrijf Syndicate op de kloontechniek waaruit Agent 47 is voortgekomen. Samen met Katia van Dees (Hannah Ware), de dochter van de uitvinder van dat programma, probeert hij Syndicate te stoppen.

Dat gaat in Hitman: Agent 47 gepaard met een fikse dosis geweld. 

Streepjescode

Huurmoordenaar Hitman: Agent 47 is vernoemd naar de laatste twee cijfers van een in zijn nek getatoeëerde streepjescode. Hij is de perfecte moordmachine, het resultaat van jaren doorontwikkeling: de eerdere 46 prototypes werden niet goed genoeg bevonden.

Oorspronkelijk zou Paul Walker (The Fast and the Furious) de hoofdrol spelen, maar hij kwam in 2013 om het leven bij een auto-ongeluk. 

Meer over